לא צריך לצאת – גלידה אפשר להכין בבית

לא צריך לצאת – גלידה אפשר להכין בבית

כולם אוהבים גלידה, בעיקר בחום הכבד של הקיץ בישראל. לקנות גלידה מוכנה, בגלידריה טובה, זה נוח ומהנה, אבל מה אם היינו אומרים לכם שאתם לא חייבים לצאת מהבית? כיף להכין גלידה בבית, זו פעילות נהדרת לזוגות, משפחות, חברים וחובבי בישול, ומאפשר להתנסות בטעמים ומתכונים חדשים.

היתרונות של מכונת גלידה לא מסתיימים כאן. אם למשל אתם, או מישהי מבני או בנות ביתכם רגישים למאכלים מסוימים או נצמדים לדיאטה כלשהי, עם מכונה אתם יכולים להנות מגלידה טעימה שעומדת בכל התנאים. רגישים ללקטוז? טבעוניים? זה לא אומר שלא מגיע לכם להנות כמו כולם.

מהן מכונות גלידה ביתיות?

מכונת גלידה היא מכשיר חשמלי למטבח ביתי, בדיוק כמו מיקרו או מיקסר. המכונה מסוגלת להפוך נוזל או רפרפת (למשל, ערבוב של שמנת, חלב, חלמונים, סוכר וכו') לגלידה קפואה, בתהליך של קירור וחביצה.

המכונה כוללת משטח שזז, על מנת לוודא כי הנוזל בתנועה מתמדת. כך, מתאפשרת כל הזמן כניסה של אוויר, וגם לא נותרות שאריות נוזל על דפנות המכונה.

עם מכונת גלידה אפשר להכין סוגי גלידה רבים: ג'לאטו, סורבטים, פרוזן יוגורט, משקאות ברד ועוד.

איך מכינים גלידה בבית?

נשמע לכם חלומי, אבל אתם חוששים שלא תצליחו להכין בעצמכם גלידה טעימה? אל דאגה. השימוש במכונות הללו ממש לא מסובך, המתכונים פשוטים ולרוב דורשים מצרכים שקיימים בכל מטבע ממוצע ומעל הכל – יש המון מתכונים.

בשיטוט מהיר ברשת, תוכלו למצוא מאות מתכונים, ואין לנו ספק שתאתרו כאלה שתאהבו במיוחד. בין השאר, יש מתכונים גם לגלידה ללא חלב או ללא סוכר.

טיפ קטן: חלק מהמכונות דורשות שתכניסו את הקערה למקפיא מבעוד מועד. אם אתם רוכשים מכונה כזו, תקפידו תמיד להקפיא את הקערה לפחות 24 שעות לפני שתתחילו להכין את הרפרפת.

דוגמה – גלידת פרנץ' ונילה

עוד לפני שאתם מחפשים מתכונים ונכנסים לשיגעון הגלידה הביתית, הכנו לכם מדריך קצר להכנת גלידה יחסית פשוטה, כדי שתבינו באופן כללי את תהליך ההכנה והמצרכים הנדרשים.

מצרכים:

  • 600 מ"ל שמנת
  • 300 מ"ל חלב
  • 8 חלמונים של ביצים
  • 200 גרם סוכר
  • מקל וניל ללא זרעים
  • קמצוץ מלח

תהליך:

  • הכנת הרפרפת – בסיר בינוני, חממו בעדינות את כל החומרים, מלבד 150 מ"ל שמנת והמלח. יש להגיע לחום גבוה, אך לא לרתיחה. לאחר מכן, מעבירים את הנוזל לקערה גדולה, מוסיפים את המרכיבים הנוספים ומסירים את מקל הווניל. מכסים היטב ומכניסים למקרר, למשך שמונה שעות לפחות.
  • חביצה – על פי הוראות המכונה, למשך כ-20 דקות.
  • הקפאה – בסיום ההכנה יש לכם שתי אפשרויות: להגיש ולאכול את הגלידה מיד, במרקם רך. אם אתם מעדיפים גלידה מוצקה יותר, תקפיאו אותה לפחות למשך שלוש שעות לאחר החביצה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.